Феновете на Локомотив (Пловдив) поставиха своите искания за отпускането на още

...
Феновете на Локомотив (Пловдив) поставиха своите искания за отпускането на още
Коментари Харесай

И феновете на Локомотив поискаха 26 млн. лева за стадиона си

Феновете на Локомотив (Пловдив) сложиха своите претенции за отпущането на още средства за цялостното довеждане докрай на спортния комплекс в парк „ Лаута “. След като стана ясно, че за довършването на стадиона на градския противник Ботев са нужни още 26 милиона лв., черно-белите последователи срещнаха заместник-кмета по строителство и вложения Пламен Райчев със своите визии за нуждата от още средства и за стадион „ Локомотив “.

„ Най-необходимото, с цел да получи оборудването лиценз за четвърта категория от УЕФА, са построяването на паркинг пред комплекса и на пътна инфраструктура, свързваща бул. „ Цветан Лазаров “ и бул. „ Менделеев “, която да разреши отварянето на трети вход към стадиона. Привържениците се аргументираха, че паркингът ще обслужва освен посетителите на футболни мачове, а и всички пловдивчани, за които парк „ Лаута “ е желано място за разходки. „ Улицата, която ще свързва двата булеварда, освен ще даде опция за отварянето на трети вход, само че е значима също и за живеещите в квартала “, опазиха настояването си почитателите.

„ Проблем за построяването на такава улица е, че тя ще би трябвало да мине през имот, благосъстоятелност на Министерството на защитата. Уведомили сме ги, само че до този миг нямаме отговор от тях. Можем още при започване на идната година да предприемем стъпки към наложително отчуждаване на терена предвид на публичния интерес и на потребностите на Община Пловдив от такава пътна връзка.

Относно построяването на паркинг пред комплекса – ще бъде препоръчано включването му в финансовата стратегия на Общината за идната година, само че последната дума ще има Общински съвет, който ще реши дали да го одобри “, съобщи зам.-кметът Райчев.

Той добави, че не дели последователите на двата огромни пловдивски тима и по тази причина в писмото от Община Пловдив до Министерски съвет ще бъде включено и настояването за средства за „ Локомотив “.

В специфична декларация последователите на черно-белите разказват в детайли всички действия, за които са нужни спомагателни средства:

– Вертикалната планировка на целия обект;

– Подмяна на подготвителните терени на стадиона;

– Изграждане на ъглови браншове на стадиона, като осветлението да бъде съобразено с това.

– Подмяна на терена с подобен с отопление.

– Оборудване на трибуните за стадионът да получи 4-та категория;

– Изграждане на интернат в комплекса

– Изграждане на пътна инфраструктура, свързваща бул. „ Цветан Лазаров “ и бул. „ Менделеев “

– Изграждане на паркинг пред стадиона, заложен в градоустройствения проект.

Райчев се ангажира и да спомага за реализирането на план, който му бе показан от черно-белите последователи, за възобновяване на селището на тракийското племе беси, остатъци от което бяха открити преди години на територията на спортния комплекс.

„ Завършването на стадиона в цялостния му тип е значимо за нас като Община и ще направя всичко, което зависи от мен, това да се случи “, увери черно-белите последователи заместник-кметът Райчев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР